Rekrytera till företaget

Rekrytering är något de flesta företag förr eller senare behöver tänka på. Att hitta rätt medarbetare kan göra väldigt stor skillnad och skapa den tillväxt man är ute efter.

Vad behöver företaget?

Det är mycket viktigt att identifiera vad det är man behöver i företaget just nu. Om det saknas viktiga kompetenser bör man arbeta för att täcka dessa. Och det är bra att titta på vilka företagets starka och svaga sidor är och hur man kan arbete för att förbättra situationen.

Dra nytta av experter

Det finns många företag som arbetar just med rekrytering.  De tjänster dessa företag kan erbjuda kan vara ovärderliga och spara både tid och pengar. Ju viktigare positionen man söker fylla är, desto mer kan man vilja överväga att låta någon annan ta över rekryteringen. Företag som Headagent kan hjälpa en att fylla chefs- och nyckelpositioner i företaget.

Sätt upp en kravprofil

Vare sig man sköter rekryteringen själv eller arbetar tillsammans med en rekryteringsfirma är det viktigt att man kan ta fram en korrekt kravprofil. Denna ska tydliggöra vad det är företag söker och varför.

Använda sig av tester

Det första steget in till en anställning har ju länge varit CV:t. Men beroende på vad det är för arbete kan man även överväga ett begåvnings- eller färdighetstest som låter kandidater visa upp sin skickligheten redan från början. Detta kan faktiskt öppna upp dörrar för väldigt kapabla personer som kanske inte har så mycket att visa upp i sitt CV.

Intervjun

En av de svåraste delarna av en rekrytering kan faktiskt vara själva intervjun. Om man inte vet vilka frågor man bör ställa kan man lätt missa ett tillfälle att ta reda på om personen man intervjuar faktiskt passar in i rollen eller på företaget överhuvudtaget. Får man reda på detta först efter anställningen kan det minst sagt bli ett kostsamt misstag. Följ tipsen som sajten Chef har lagt fram för att undvika de värsta misstagen under intervjun.