Ordning och reda på kontoret

Även om vi i mångt och mycket har gått över till ett papperslöst samhälle så gäller det att se till så förbrukningsmaterial finns på våra kontor. Helt papperslösa kommer vi nog aldrig att bli. Det gäller att hålla ordning och reda på kontoren så det blir enkelt att arbeta och att hitta de saker som man behöver.

Konstormaterial är något som konstant bör kollas över så att man inte står utan sådant man dagligen använder sig av. Det kan vara kollegieblock, pennor, post-ti och annat som är viktigt för att ett kontor ska kunna fungera som det ska. Vissa kanske har ett stort behov av pärmar medans andra behöver blanketter och etiketter. Se till att köp hem de förbruknings- och kontorsmaterial som regelbundet används på ert kontor. Det går att skapa en lista på de vanligaste produkterna och kryssa i för varje gång man plockar något från förrådet.

Inventera med jämna mellanrum så ni vet när ni ska beställa nytt. Det kan vara rätt så irriterande om bläckpennorna är slut precis när man har som störst behov. Se också till att det finns extra toner och bläck till de skrivare som ni har på ert kontor. Så fort ni byter patroner på en skrivare så ska det beställas nytt. Det gäller att alla på kontoret tar ansvar för att meddela vad som behöver beställas. Prata med närmaste chef om det saknas något som ni regelbundet använder er av på kontoren.