Ett rent och välstädat företag

Är man ett fåmansföretag så kanske detta med städning av företagets lokaler är något som man själv löser. Ju fler anställda och större lokaler så kommer det inte att fungera med ett städschema utan man får anlita någon städfirma som sköter detta.

Anlita städföretag

Det finns stora fördelar med att anlita städföretag som regelbundet kommer och städar företagets lokaler. Man vet att en dag i veckan så dammsugas det och toaletter och andra utrymmer rengörs på ett tillfredsställande sätt. Om det finns heltäckningsmattor i företagets lokaler så kan det finnas anledning att dessa rengörs ordentligt mellan varven. Anlita företag som löser detta med bra mattvätt som gör att de blir ordentligt rengjorda på djupet. Textila golv har en förmåga att suga åt sig smuts så det inte syns vilket i och för sig är bra. Men en ordentlig rengöring emellanåt är vad som krävs för att mattorna ska vara fräscha och lätt att dammsuga av.

Att hålla efter på arbetet

Det är viktigt att man håller efter sig på arbetet. Det går inte låta gamla kaffemuggar och dricksglas står kvar på skrivbordet. Se till att skapa bra rutiner som anställd utan att ledningen eller chefer behöver påpeka detta. Även om du inte har någon ordning hemma så på en arbetsplats så finns det ju fler än bara du. Se till så att man plockar efter sig och håller så rent som det bara går på sitt egna skrivbord. Man vill ju inte att lappen ”din mamma jobbar inte här” kommer att sättas upp. Se även till att torka av diskbänk och matbord i lunchrummet när du nyttjat detta. Seplar ingen roll om det är andra som brukar göra det så hör det till vardagshyfs att hålla rent efter sig.